Χανιάexternal image n87.png?w=460

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και η πιο ποιοτική. Διακρίνεται για την μακρά ιστορία της και για την ιδιαίτερη ομορφιά της. Χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, αυτή η ιδιαίτερη πόλη γνώρισε πολλούς πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται σε προσόψεις κτισμάτων, σε κάστρα, τείχη, αρχαιότητες, μοναστήρια και εκκλησίες.


Η πόλη έχει δυο εισόδους : το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι, και το λιμάνι της Σούδαςο μεγαλύτερο της Μεσογείου). Κυρίαρχη θέση στο κέντρο της πόλης κατέχει η Αγορά, ένα περίτεχνο οίκημα σε σταυρωτό σχήμα, που ολοκληρώθηκε το 1913, με πρότυπο την ανάλογη αγορά της Μασσαλίας.

Παραλίες


Νέα Χώρα, στην πόλη των Χανίων

external image 019.jpg

Η αμμουδερή παραλία της Νέας Χώρας βρίσκεται Δυτικά από τα Ενετικά τείχη, με ρηχά νερά κατάλληλα για παιδιά, προσβάλλεται όμως από τα «μελτέμια». Είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των κατοίκων των Χανίων.

Καλαθάς

IMG_2876.jpg
Η παραλία Καλαθάς βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα ΒορειοΑνατολικά από τα Χανιά, στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηριού. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, πολύ όμορφη, αλλά λόγω της θέσης της προσβάλλεται από τα μελτέμια.


Τερσανάς

IMG_2851.jpg


Ο Τερσανάς βρίσκεται 13 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά από τα Χανιά, απέναντι από την παραλία του Καλαθά. Επειδή είναι στο εσωτερικό ενός μικρού κόλπου και βλέπει Νότια αυτή η μικρή αμμουδερή παραλία δεν προσβάλλεται από τα μελτέμια.

Σταυρός

IMG_2902.jpg

Ο Σταυρός βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τα Χανιά, στο Βορειότερο άκρο της χερσονήσου του Ακρωτηριού. Είναι μάλλον απομονωμένη παραλία με λεπτή άμμο, αλλά όπως όλες οι παραλίες στο βορρά δεν προστατεύεται από τα μελτέμια.

Μαράθι

IMG_2926.jpg

Το Μαράθι βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα Ανατολικά από τα Χανιά και είναι μια μικρή ωραία αμμουδερή στη Νότια ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, προστατευμένη από τα μελτέμια.

Κυανή Ακτή

IMG_4031.jpg

Η παραλία Κυανή Ακτή, στη Νότια ακτή του κόλπου της Σούδας, βρίσκεται 17 χιλιόμετρα Ανατολικά από τα Χανιά, ακριβώς στη παλιά Εθνική Οδό για το Ρέθυμνο, και 2 χιλιόμετρα από τις Καλύβες. Είναι μια αμμουδερή παραλία που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια.

Καλύβες

IMG_4059.jpg

Η παραλία Καλύβες στη Νότια ακτή του κόλπου της Σούδας βρίσκεται 19 χιλιόμετρα Ανατολικά από τα Χανιά, ακριβώς στη παλιά Εθνική Οδό για το Ρέθυμνο. Είναι μια αμμουδερή παραλία, αρκετά προστατευμένη, που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια.

Αλμυρίδα

IMG_4067_s.jpg

Η παραλία Αλμυρίδα βρίσκεται 22 Χιλιόμετρα Ανατολικά από τα Χανιά, 3 χιλιόμετρα από την παλιά Εθνική Οδό για το Ρέθυμνο και είναι μια αμμουδερή παραλία που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια.